Algemene voorwaarden

1 Definities

    • E-logistieke diensten: alle tussen de dienstverlener en de klant overeengekomen diensten met betrekking tot de opslag en behandeling van goederen: ontvangst van goederen, opslag, voorraadbeheer, orderverwerking en voorbereiding voor verzending. Fiscale vertegenwoordiging en douaneformaliteiten vallen hier niet onder.
    • De Afnemer: De partij die aan de dienstverlener de uitvoering toevertrouwt van logistieke diensten in het kader van een logistiek dienstverleningscontract: overeenkomst met betrekking tot de uitvoering van logistieke diensten, die tot stand is gekomen op basis van een aanbod van de dienstverlener en door de Afnemer is aanvaard.
    • Meerwerk: opgedragen werk anders dan gespecificeerd in het logistieke dienstencontract.
    • Aanvaarding: het moment waarop de goederen worden overgedragen aan de dienstverlener, zodat eventuele voorbehouden kunnen worden geformuleerd, en waarna de goederen onder de hoede en het beheer van de dienstverlener komen.
    • Aflevering: het moment waarop de geadresseerde de goederen in ontvangst neemt, waarbij eventuele voorbehouden kunnen worden geformuleerd, en waarna de goederen niet langer onder de hoede en het beheer van de dienstverlener zijn.
    • Geadresseerde: de partij aan wie de Dienstverlener de goederen moet leveren krachtens het contract voor de levering van logistieke diensten.
    • Werkdagen: alle kalenderdagen behalve zaterdagen, zondagen en in België erkende feestdagen.
    • Voorraadverschillen: een onverklaarbaar verschil tussen de fysieke reserve en de reserve zoals die volgens het voorraadbeheer van de Dienstverlener zou moeten zijn, tenzij de Klant het tegendeel bewijst.
    • Overmacht: alle omstandigheden buiten de redelijke controle van de Dienstverlener die het de Dienstverlener praktisch onmogelijk maken om zijn verplichtingen uit hoofde van de Overeenkomst tot logistieke dienstverlening na te komen.
    • Derde(n): iedere andere partij dan de Dienstverlener of de Klant.
    • Logistiek Magazijn: de plaats en het terrein waar de Logistieke Dienstverlening plaatsvindt, namelijk de magazijnen van de Dienstverlener, gelegen te B 6220 Fleurus. 30 Espérancelaan.

 

2 Toepassingsgebied

    • Alle aanvragen, bestellingen e.d. van de Klant en alle offertes, orderbevestigingen, facturen en andere documenten van de Dienstverlener worden beheerst door deze Overeenkomst.
    • Door eenvoudigweg deze overeenkomst te ondertekenen, wordt de klant geacht onze algemene voorwaarden te aanvaarden. De algemene voorwaarden van de klant, onder welke naam dan ook, die verschillen van die van de dienstverlener, zijn niet van toepassing en kunnen niet aan de dienstverlener worden tegengeworpen, tenzij de dienstverlener deze vóór het sluiten van deze overeenkomst uitdrukkelijk schriftelijk heeft aanvaard.
    • Voor zover het Contract is opgesteld in een andere taal dan het Frans, zal in geval van verschillen de Franse tekst altijd prevaleren.

3.Prijslijst


Een
belangrijk maandelijks e-logistiek aanbod met een minimale verbintenis van 12 maanden Supply packs:













Ontvangst en geautomatiseerde opslag, - Picking opslag, - Ordervoorbereiding, - Verpakking (inclusief enveloppen, dozen en opvulling), - Inrichtingskosten, parametrisatie van de klantenzone op ons Disgrobel platform online en opleiding voor 2u00. - Toegang tot onze onderhandelde leveringstarieven.

 

4. Verplichtingen van de Dienstverlener

    • Tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, gelden alle verplichtingen van de Dienstverlener als middelenverbintenissen en kunnen ze niet worden geïnterpreteerd als resultaatsverbintenissen.
    • De Dienstverlener verbindt zich ertoe de Logistieke Diensten te goeder trouw uit te voeren en, indien van toepassing, het Bijkomende Werk dat met de Klant werd overeengekomen. De Dienstverlener heeft te allen tijde het recht om de Logistieke Diensten geheel of gedeeltelijk uit te besteden aan Derden, evenals alle Bijkomende Werkzaamheden.
    • De Dienstverlener verbindt zich ertoe om :
  • De overeengekomen goederen in ontvangst te nemen op de overeengekomen plaats, op het overeengekomen tijdstip en op de overeengekomen wijze, vergezeld van een vervoersdocument en eventuele andere door de Opdrachtgever verstrekte documenten, en deze af te leveren in de staat waarin hij ze heeft ontvangen of in de overeengekomen staat. Indien geen termijn voor ontvangst of aflevering is overeengekomen, zal Dienstverlener deze verplichtingen binnen een redelijke termijn nakomen.
  • Om de goederen in ontvangst te nemen, op het vervoersdocument elk voorbehoud te noteren met betrekking tot zichtbare schade en hoeveelheid, en de Klant te informeren zodat deze de nodige maatregelen kan nemen.
  • één of meer contactpersonen aanwijzen en de Klant hiervan op de hoogte brengen. Indien de Dienstverlener geen contactpersoon heeft aangeduid, wordt de persoon die de Logistieke Dienstverleningsovereenkomst namens de Dienstverlener is aangegaan, geacht de contactpersoon te zijn.
  • Ervoor zorgen dat goederen worden opgeslagen en behandeld in geschikte ruimtes die, waar nodig, over de nodige autorisaties beschikken.
  • Zich als een goede huisvader te gedragen ten aanzien van de goederen en, indien nodig, het nodige te doen om de goederen op kosten van de Afnemer te bewaren en alle redelijke maatregelen te nemen, zelfs indien deze niet rechtstreeks voortvloeien uit de Logistieke Dienstverlening.
  • Zijn aansprakelijkheid onder deze Algemene Voorwaarden en het (de) Contract(en) voor de levering van diensten naar behoren verzekeren, in overeenstemming met de Wet van 9 juli 1975 betreffende het toezicht op verzekeringsmaatschappijen en bij een door Europa goedgekeurde verzekeringsmaatschappij.
  • de aanwezigheid van de Klant of van de door de Klant aangeduide contactpersonen toe te laten in de ruimten of op de terreinen van het Logistiek Magazijn waar de goederen zich bevinden, doch enkel op eigen risico van de Klant en uitsluitend tijdens de normale werkuren, op voorwaarde evenwel dat 1 - dit gebeurt in aanwezigheid van de Logistieke Dienstverlener; 2 - dit vooraf werd meegedeeld door de Klant en werd goedgekeurd door de Logistieke Dienstverlener; 3 - dit gebeurt overeenkomstig het huishoudelijk reglement van de Logistieke Dienstverlener en 4 - op voorwaarde dat de veiligheidsinstructies die gelden in het Logistiek Magazijn worden nageleefd.

 

  • Verantwoordelijkheden van de serviceleverancier
    • Met uitzondering van gevallen van overmacht, is de Dienstverlener aansprakelijk voor schade en/of verlies als de door de Dienstverlener ontvangen goederen in hun verpakking, indien van toepassing, niet in dezelfde staat of in de met de Klant en/of de Ontvanger overeengekomen staat worden geleverd, op voorwaarde dat dit het gevolg is van een fout of nalatigheid van de Dienstverlener, zijn agenten, zijn personeel of eventuele onderaannemers. In dit opzicht ligt de bewijslast bij de Klant.
    • 2 Dienstverlener is in geen geval aansprakelijk voor schade aan of verlies van de goederen, voor zover die schade/verlies het gevolg is van de bijzondere risico's verbonden aan opslag in de open lucht op verzoek van Opdrachtgever.
    • 3 De Dienstverlener is nooit aansprakelijk in geval van onder andere inbraak en/of geweld, brand, explosie, blikseminslag, neerstorten van vliegtuigen, waterschade, defecten aan de goederen en hun verpakking, verborgen gebreken, huur- en locatiekosten of overmacht.
    • Maximale aansprakelijkheid: de aansprakelijkheid van de Dienstverlener is beperkt tot een tussen partijen overeen te komen bedrag per kilogram, per gebeurtenis en per jaar, tenzij de schade is veroorzaakt door een naar behoren vastgestelde opzettelijke fout van de Dienstverlener.
    • Indien de Dienstverlener de Logistieke Diensten en/of het Meerwerk niet op het overeengekomen tijdstip of binnen de overeengekomen termijn, op de overeengekomen wijze en op de overeengekomen plaats verricht, zal de Dienstverlener nadere instructies vragen aan de Opdrachtgever en zal de Dienstverlener de Logistieke Diensten en/of het Meerwerk zo spoedig mogelijk verrichten op de overeengekomen wijze en zonder bijkomende kosten voor de Opdrachtgever. Indien wordt vastgesteld dat de Opdrachtgever tevens kosten heeft gemaakt als gevolg van het niet uitvoeren door de Dienstverlener van de Logistieke Diensten en/of het Meerwerk op de wijze, op het tijdstip en op de plaats zoals overeengekomen, is de Dienstverlener gehouden deze kosten aan de Opdrachtgever te vergoeden tot een bij het sluiten van de Logistieke Dienstverleningsovereenkomst overeen te komen bedrag. Indien geen bedrag is overeengekomen, bedraagt de aansprakelijkheid van de Dienstverlener voor deze kosten maximaal 750 euro per gebeurtenis.
    • Dienstverlener is niet aansprakelijk voor schade die het gevolg is van informatie en instructies van Opdrachtgever aan andere personen dan bedoeld in artikel 3,3e lid, of van informatie gegeven door andere personen dan bedoeld in artikel 3,3e lid c.
    • 7 Indien de Dienstverlener herhaaldelijk zijn wezenlijke verplichtingen uit hoofde van deze Algemene Voorwaarden en de Logistieke Dienstverleningsovereenkomst(en) niet nakomt, kan de Klant, onverminderd zijn recht op schadevergoeding zoals beschreven in de leden 1, 2, 3 en 4 van dit artikel, de Logistieke Dienstverleningsovereenkomst opzeggen bij aangetekend schrijven gericht aan de Dienstverlener, maar slechts na de Dienstverlener bij aangetekend schrijven gesommeerd te hebben om zijn verplichtingen na te komen en te verbeteren binnen een termijn van ten minste 30 dagen en indien de Dienstverlener na afloop van deze termijn zijn verplichtingen nog steeds niet is nagekomen. De Dienstverlener is gehouden tot vergoeding van de uit deze opzegging voortvloeiende schade tot maximaal een bij het sluiten van de Overeenkomst tot logistieke dienstverlening overeen te komen bedrag.
    • 8 De Dienstverlener is niet aansprakelijk voor andere schade dan schade aan de goederen zelf. In het bijzonder is de Dienstverlener niet aansprakelijk voor indirecte, incidentele, punitieve of gevolgschade zoals, maar niet beperkt tot, verlies van inkomsten, winstderving, gevolgschade en bedrijfsonderbreking.
    • 9 De Dienstverlener en de Klant verbinden zich ertoe om schade, verlies en/of voorraadverschillen slechts één keer per jaar te evalueren. Bij een positief verschil is geen vergoeding verschuldigd. Negatieve en positieve verschillen worden met elkaar verrekend. Bij een negatief verschil is geen vergoeding verschuldigd indien het verschil kleiner is dan een nader overeen te komen percentage van het totale jaarvolume. Bij gebrek aan een overeengekomen bedrag wordt een percentage van 0,1% van het totale jaarvolume waarop de Logistieke Dienstverleningsovereenkomst betrekking heeft, aanvaard. Onder jaarvolume wordt hier verstaan de totale hoeveelheden goederen die binnenkomen, vertrekken en verwerkt worden in het kader van de afgesloten Logistieke Dienstverleningsovereenkomst. Indien het overeengekomen percentage wordt overschreden, betaalt de Dienstverlener aan de Klant een vergoeding die gelijk is aan de door de Klant te bewijzen aankomstwaarde van de voorraadverschillen in kwestie, die het overeengekomen percentage overschrijden. De aansprakelijkheid voor voorraadverschillen is beperkt overeenkomstig het bepaalde in artikel 4.4. Onder Inkomende waarde wordt verstaan de productiekosten of inkoopwaarde vermeerderd met de kosten van transport naar Acceptatie door Dienstverlener.

 

5 Verplichtingen van de Klant 

5.1- De Klant verbindt zich ertoe om :

a- één of meer contactpersonen aanwijzen en de Dienstverlener hiervan op de hoogte brengen. Indien de Klant geen contactpersonen heeft aangeduid, wordt de persoon die de Overeenkomst inzake logistieke dienstverlening namens de Klant heeft afgesloten, geacht de contactpersoon te zijn.

 

b-Communiceer tijdig alle gegevens met betrekking tot de goederen en de verwerking daarvan waarvan hij weet of behoort te weten dat deze van belang zijn voor de Dienstverlener.

 

c- de Dienstverlener schriftelijk, stipt, in de gevraagde vorm en op de gevraagde wijze te voorzien van alle gegevens die de Dienstverlener beweert nodig te hebben voor de goede uitvoering van het Contract voor het verlenen van logistieke diensten. In het geval van gevaarlijke goederen, is de Opdrachtgever verplicht om de Dienstverlener te voorzien van alle documenten en instructies vervat in ADR, ADNR en IMDG conventies en voorschriften, evenals MSDS bladen, etc., nauwkeurig en schriftelijk.

 

5.2- De Opdrachtgever is volledig verantwoordelijk voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de aan de Dienstverlener ter beschikking gestelde gegevens en van de van hemzelf of van Derden afkomstige documenten. Voor zover de uitvoering van de Logistieke Diensten en/of het Meerwerk wordt vertraagd of bemoeilijkt doordat de overeengekomen goederen, gegevens en/of documenten niet tijdig of niet juist zijn aangeleverd, komen de daaruit voortvloeiende extra kosten en schade voor rekening van de Opdrachtgever.

 

5.3- De Klant is ook aansprakelijk voor milieuschade, schade of letsel geleden door de Dienstverlener, zijn werknemers, zijn personeel of eventuele onderaannemers als gevolg van onvolledige, onjuiste of dubieuze informatie over de aard van de goederen.

 

5.4- De Klant moet de Dienstverlener nauwkeurig en schriftelijk informeren over de vergunningen die nodig zijn voor de uitvoering van zijn taken in het kader van de Logistieke Dienstverleningsovereenkomst(en).

 

5.5 Opdrachtgever verplicht zich de overeengekomen zaken op de overeengekomen plaats, tijd en wijze, verpakt in tenminste een geschikte, voldoende verpakking en in een staat van veilig vervoer, vergezeld van een vervoersdocument en zodanige andere documenten als aan de zijde van Opdrachtgever wettelijk vereist zijn, aan Dienstverlener ter beschikking te stellen, tenzij partijen schriftelijk anders zijn overeengekomen.

 

5.6- De Klant verbindt er zich toe om binnen de gestelde betalingstermijn de overeengekomen prijs voor de Logistieke Diensten en de door de Logistieke Dienstverlener gemaakte kosten voor het Meerwerk te betalen, evenals de kosten bedoeld in artikel 3, 3de lid (e).

 

5.7 Opdrachtgever verplicht zich Dienstverlener te vrijwaren voor alle aanspraken van Derden ter zake van schade die direct of indirect is veroorzaakt door de goederen, door onvoldoende of onjuiste verpakking van de goederen, of door enig handelen of nalaten van Opdrachtgever, diens ondergeschikten of andere personen van wiens diensten Opdrachtgever gebruik maakt.

 

  1. 8- Bij het einde van de Overeenkomst tot logistieke dienstverlening zal de Opdrachtgever uiterlijk op de laatste werkdag van de Overeenkomst tot logistieke dienstverlening de goederen die zich nog bij de Dienstverlener bevinden terugnemen, na betaling van al hetgeen verschuldigd is of zal worden. De Klant zal de Dienstverlener voldoende zekerheid stellen voor alle bedragen die verschuldigd zijn na beëindiging van de Overeenkomst Logistieke Dienstverlening.

 

5.10- De Klant aanvaardt elke wijziging van de tarieven met betrekking tot het maken van kosten en/of het dragen van kosten (met inbegrip van nieuwe belastingen), die onbekend zijn op het ogenblik van het sluiten van de Logistieke Dienstverleningsovereenkomst en die de Klant ook zou hebben moeten dragen indien hij de in de Logistieke Dienstverleningsovereenkomst bepaalde activiteiten voor eigen rekening zou hebben uitgevoerd. Bij de aanvang van de Logistieke Dienstverleningsovereenkomst bepalen de partijen de voorwaarden voor de automatische indexering van de tarieven. Bij gebrek hieraan worden de tarieven aangepast aan de index van de consumptieprijzen, zoals gepubliceerd op de website van de FOD Economie.

 

5.11- De Klant verbindt zich ertoe om tegen kostprijs de kosten te betalen voor de verwijdering en recyclage van verpakkingen en afval die voortvloeien uit de uitvoering van de Logistieke Diensten.

 

6 Verantwoordelijkheden van de directeur.

 

6.1 De Afnemer is aansprakelijk voor alle schade en kosten veroorzaakt door hemzelf en door personen die in zijn opdracht werken en/of door hem zijn aangesteld en/of door de goederen die het voorwerp uitmaken van de Overeenkomst tot logistieke dienstverlening.

 

6.2- Indien Opdrachtgever de in artikel 5.1 van deze Algemene Voorwaarden bedoelde gegevens en bescheiden niet tijdig verstrekt, dan wel de overeengekomen zaken niet op het overeengekomen tijdstip of binnen de overeengekomen termijn, op de overeengekomen wijze en plaats, in een deugdelijke, voldoende en veilig te vervoeren verpakking, alsmede de in artikel 5.5 van deze Algemene Voorwaarden bedoelde bescheiden ter beschikking stelt, is Opdrachtgever verplicht deze werkzaamheden zo spoedig mogelijk, kosteloos en op de overeengekomen wijze voor Dienstverlener te verrichten. Indien Dienstverlener tevens kosten heeft gemaakt als gevolg van het niet nakomen door Opdrachtgever van zijn verplichtingen als bedoeld in artikel 5.1 en artikel 5.5 van deze algemene voorwaarden, is Opdrachtgever voor deze kosten aansprakelijk tot een maximum van 30.000 euro per gebeurtenis.

 

6.3 Indien de Klant herhaaldelijk zijn verplichtingen niet nakomt, kan de Logistieke Dienstverlener, onverminderd zijn recht op schadevergoeding, de Logistieke Dienstverleningsovereenkomst beëindigen/herroepen, nadat hij de Klant schriftelijk een laatste redelijke termijn heeft gesteld en indien de Klant na afloop van deze termijn nog steeds niet aan zijn verplichtingen heeft voldaan. In dat geval is de Klant aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende schade.

 

6.4 De Opdrachtgever draagt er zorg voor dat de goederen afdoende verzekerd zijn, in ieder geval tegen brand, blikseminslag, ontploffing, vallende luchtvaartuigen, storm- en waterschade, overstroming en diefstal. In dergelijke gevallen doen de Klant en de verzekeraar van de Klant afstand van elk verhaal tegen de Dienstverlener en derden. De Klant zal ook verantwoordelijk zijn voor de verwijdering en behandeling van beschadigde goederen. De toegang tot het terrein wordt geregeld door artikel 3.3(g) en door het huishoudelijk reglement van de Dienstverlener. Bovendien zal de Klant alle kosten betalen die worden veroorzaakt door de verwijdering en behandeling van goederen die zijn beschadigd door brand of overstroming, evenals alle kosten van welke aard dan ook die daaruit voortvloeien, zoals de kosten voor het schoonmaken of saneren van het terrein of de faciliteiten, onverminderd het bepaalde in artikel 6, 1e lid.

 

7 Voorschrift.

Alle vorderingen waartoe de Overeenkomst tot logistieke dienstverlening aanleiding geeft, met inbegrip van deze die voortvloeien uit een terugbetalingsclausule, verjaren na een termijn van één jaar te rekenen vanaf de dag volgend op die waarop de Klant kennis heeft of had moeten hebben van het feit of de gebeurtenis die aanleiding geeft tot de vordering. Op straffe van verval moeten alle vorderingen schriftelijk worden meegedeeld: een vordering met betrekking tot zichtbare schade, onmiddellijk na de Levering, en elke vordering met betrekking tot verborgen schade, binnen de 7 Werkdagen na de Levering.

 

8.Duur en beëindiging van het Contract voor logistieke dienstverlening :

 

8.1- Tenzij tussen partijen anders is overeengekomen, is de Overeenkomst tot logistieke dienstverlening aangegaan voor een periode van minimaal 12 maanden met een opzegtermijn van minimaal 2 maanden.

 

8.2- In geval van liquidatie, insolventie en/of faillissement van één van de partijen of de aanstelling van een curator voor één van de partijen, heeft de andere partij het recht om de overeenkomst onmiddellijk te beëindigen, zonder voorafgaande ingebrekestelling en zonder voorafgaande gerechtelijke tussenkomst. Indien de Dienstverlener reeds begonnen is met de uitvoering van de Logistieke Dienstverleningsovereenkomst, geldt de opzegging enkel voor de toekomst en is de Klant een prijs verschuldigd die overeenstemt met het reeds uitgevoerde gedeelte van de Logistieke Dienstverleningsovereenkomst.

 

8.3 In geval van overmacht die langer dan 30 dagen duurt, heeft de Klant het recht om het Contract onmiddellijk te beëindigen, zonder dat de Klant aanspraak kan maken op vergoeding van enig verlies als gevolg van deze beëindiging.

 

9- Betalingsvoorwaarden:

 

9.1 Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, zijn alle facturen van Dienstverlener contant en netto betaalbaar te Fleurus (België), in euro's en binnen 30 dagen na factuurdatum.

 

9.2 Indien de Klant binnen de 10 kalenderdagen na factuurdatum geen opmerkingen, gedetailleerde en gemotiveerde klachten of protesten heeft geformuleerd, wordt de factuur geacht definitief en zonder voorbehoud door de Klant te zijn aanvaard. Klachten van de Klant 10 kalenderdagen of meer na de factuurdatum zijn onontvankelijk.

 

9.3 Indien Opdrachtgever de facturen van Dienstverlener niet op de vervaldag betaalt, is Opdrachtgever van rechtswege en zonder ingebrekestelling aan Dienstverlener een schadevergoeding verschuldigd gelijk aan 10% van het bedrag van de openstaande factuur, met een minimum van 75,00 euro als schadevergoeding. De Klant is eveneens van rechtswege en zonder ingebrekestelling een verwijlintrest van 1% per begonnen maand verschuldigd aan de Dienstverlener. Bovendien zullen alle aan de Klant verleende betalingsfaciliteiten worden ingetrokken en zullen alle andere openstaande facturen onmiddellijk opeisbaar zijn.

 

9.4 Indien de Opdrachtgever de overeengekomen betalingstermijnen niet naleeft, behoudt de Dienstverlener zich tevens het recht voor om de uitvoering van de Logistieke Dienstverleningsovereenkomst(en) op te schorten.

9.5 Behoudens uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Dienstverlener, is Opdrachtgever niet gerechtigd tot verrekening van door Opdrachtgever aan Dienstverlener verschuldigde bedragen, lasten en/of facturen met door Dienstverlener aan Opdrachtgever verschuldigde bedragen, lasten en/of facturen.

 

10 Garanties :

10.1 De Dienstverlener heeft een retentierecht op de goederen en documenten die hij in verband met de Logistieke Dienstverlening onder zich heeft. Hij kan dit retentierecht slechts uitoefenen voor hetgeen hem verschuldigd is of wordt in verband met de Logistieke Dienstverlening. Hij kan dit recht ook uitoefenen met betrekking tot de goederen bij wijze van terugbetaling.

10.2 Dienstverlener kan dit retentierecht tevens uitoefenen voor hetgeen Opdrachtgever nog aan Dienstverlener verschuldigd is uit hoofde van eerdere Logistieke Dienstverleningsovereenkomsten die zijn beëindigd.

10.3 De Dienstverlener heeft ook het recht om zijn retentierecht uit te oefenen met betrekking tot een voorschot waarop hij recht heeft in het kader van een restitutie, waarvoor hij geen zekerheid hoeft te aanvaarden.

10.4 Alle goederen, documenten en bedragen die Dienstverlener uit hoofde van de Logistieke Dienstverleningsovereenkomst onder zich heeft, strekken mede tot onderpand voor alle vorderingen die Dienstverlener op Opdrachtgever heeft.

10.5 Indien de Opdrachtgever in gebreke blijft met de betaling van de bedragen die hij aan de Dienstverlener verschuldigd is en waarover de Dienstverlener krachtens de voorgaande leden een retentie- en/of pandrecht heeft, kan de Dienstverlener, na verkregen machtiging van de rechter, voor eigen rekening maar op kosten van de Opdrachtgever de opgeslagen goederen verkopen, overeenkomstig de Wet van 05.05.1872.10.6 De Dienstverlener heeft tevens het recht om op verzoek het pandrecht te laten vervangen door een gelijkwaardige garantie, waarvan alleen hij de waarde zal mogen bepalen.

11 Toepasselijk recht - Bevoegdheid :

11.1 Deze Overeenkomst en alle Overeenkomsten inzake Logistieke Dienstverlening tussen de Klant en de Dienstverlener worden beheerst door het Belgisch recht.

11.2 Elk geschil betreffende het sluiten, de geldigheid, de interpretatie en/of de uitvoering van deze Algemene Voorwaarden en van het/de tussen Partijen gesloten Contract(en) voor het verlenen van logistieke diensten valt onder de uitsluitende bevoegdheid van de Rechtbanken en Tribunalen van het arrondissement Charleroi, afdeling Charleroi.

Alle rechten voorbehouden. Disgrobel 2021 mogelijk gemaakt door www.Infostrategy-int.be